Bajgle. Czas na piknik.

 
Na świeżym powietrzu jakby wszystko inaczej smakuje. Przypominają się smaki dzieciństwa, smakołyki, które można było beztrosko zajadać pod lasem. Obok ciasta od babci, obowiązkowo kolorowe kanapki. Dziś propozycja na letni piknik lub pyszne leniwe śniadanie, ewentualnie popołudniową przekąskę. Bajgle sprawdzą się również z innymi dodatkami. Ja wybrałam cytrynowego łososia, serek i rukolę, ale możecie je zastapić swoimi ulubionymi dodatkami:serem feta, brie, mozzarellą, serem niebieskim, do tego pomidory, papryka, awokado, rzodkiewka, mango, roszponka lub sałata. Z krewetkami, szynką, kurczakiem, jajkiem lub tuńczykiem.
 

składniki,
2 porcje:

2 domowe lub kupne bajgle z sezamem
1 opakowanie puszystego, lekkiego serka naturalnego
łosoś wędzony
garśc rukoli
sok z cytryny do skropienia

cytrynowy pieprz


przygotowanie:

Bajgle przekroić na pół, posmarować serkiem, położyć kawałki łososia, posypać pieprzem i skropic cytryną. Dodać rukolę. Przekroić na 2 części.


 
Smacznego!





7 komentarzy:

  1. świetne konkretne jedzenie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. pysznie nadziany !! super zdjęcia *-*

    OdpowiedzUsuń
  3. Mmm pycha. Takie domowe kanapeczki najlepsze! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. UWIELBIAM łososia w kanapkach ;) wygladaja niesamowicie

    OdpowiedzUsuń
  5. Bajgle, jak bajgle, ale te zdjęcia! Robisz na prawdę przepiękne zdjęcia!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzięki Aniu :) Mam z tego coraz większą frajdę!

      Usuń

Copyright © 2014 What's cooking? , Blogger