2/27/2017

2/27/2017

Super szybki obiad: spaghetti z marchewki Fit&Easy z pesto z suszonych pomidorów



Makarony - któż z nas ich nie lubi? Mączne makarony należą jednak do dość kalorycznych, pszennych makaronów muszą wystrzegać się także osoby stosujące dietę bezglutenową.
Dla wszystkich mamy jednak ciekawą alternatywę - makarony warzywne! Są niskokaloryczne, zdrowe i pyszne. W dodatku - szybkie w przygotowaniu: możne je jeść na surowo, lekko zblanszowane gorącą wodą, lub na parze, zapieczone lub podduszone na patelni. Wystarczą 3-4 minuty, aby były gotowe do spożycia.

Makarony warzywne to nowa oferta marki Fit&Easy: do wyboru mamy spaghetti z marchewki i buraka. 
Dziś przed Wami propozycja na makaron z marchewki, z pesto z suszonych pomidorów. Robi się go dosłownie w 10 minut i oczywiście jest pyszny - więc na pewno Wam się spodoba :-)

Więcej informacji na temat nowości znajdziecie na stronie marki: http://www.fitandeasy.pl/pl


Składniki (na 2 porcje):

  • opakowanie makaronu spaghetti z marchewki
  • około 15 sztuk suszonych pomidorów
  • około 1/4 szklanki oliwy
  • 2 łyżki orzeszków piniowych
  • około 6 dag parmezanu
  • nieduża papryczka chilli


Wykonanie.
Do blendera wrzucamy pomidory, oraz orzeszki piniowe. Miksujemy. Następnie dodajemy oliwę i szczyptę soli, ponownie miksujemy.
Rozgrzewamy patelnię. Dodajemy na nią makaron z marchewki, mieszamy.  Następnie dodajemy pesto, ponownie mieszamy. Patelnię przykrywamy pokrywką i dusimy około 5 minut (w tym czasie co najmniej raz powinniśmy zamieszać zawartość patelni).
Gotowy makaron przekładamy na talerze, obficie posypujemy tartym parmezanem.




2 komentarze:

  1. Nie ma to jak makaron warzywny. Najbardziej lubię podpieczony na patelni:D

    OdpowiedzUsuń