4/17/2020

4/17/2020

Grzanka z czosnkowym twarożkiem, pieczarkami i pesto



Dziś szybko, banalnie, ale super smacznie - czyli tak, jak lubię najbardziej! ;-) Pomysł idealny na śniadanie, a także obiad. Podrzucałam Wam ostatnio przepis na chleb, więc dziś coś z jego wykorzystaniem, smacznego!

Składniki:

  • 2-3 kromki ulubionego pieczywa
  • 150 g twarożku
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 ząbki czosnku
  • 300 g pieczarek
  • 2 łyżki zielonego pesto
  • posiekana natka pietruszki
  • sól, pieprz

Wykonanie:
Twarożek mieszamy z jogurtem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawiamy solą.
Pieczarki kroimy w plasterki, smażymy 5-7 minut na patelni, doprawiamy solą i pieprzem.
Pieczywo podgrzewamy na suchej patelni z dwóch stron, smarujemy je twarożkiem. Wykładamy usmażone pieczarki, kładziemy pesto i posypujemy natka pietruszki. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz