9/16/2020

9/16/2020

Grzanki z kozim serkiem, szynką parmeńską i figami

Przed nami kolejny wrześniowy dzień, warto go zacząć od pysznego śniadania z nutką jesiennych smaków. Figi sprawdzą się tu idealnie. Razem z orzechami i kozim serkiem na ciepłej grzance na pewno pomogą Wam zacząć dobrze dzień. A co najlepsze, wystarczy dosłownie maks. 10 minut, żeby je przygotować.


Składniki:
  • ulubione pieczywo 
  • serek kozi lub kremowy serek czosnkowy, śmietankowy 
  • świeże figi 
  • szynka parmeńska
  • orzechy włoskie 
  • opcjonalnie miód 

Wykonanie:
Na suchej patelni lub w tosterze opiekamy kromki pieczywa. Smarujemy je serkiem, układamy szynkę parmeńską i cząstki fig. Posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi. Możemy dodatkowo polać cienką strużką miodu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz