5/23/2019

5/23/2019

Serowy torcik truskawkowy na Dzień Matki




Cześć, witajcie! Zbliża się Dzień Matki, więc postanowiłam przygotować dla Was słodką propozycję na prezent dla naszych wyjątkowych Mam. Truskawkowy, serowy, kremowy, lekki, pyszny i efektowny torcik. Bardzo łatwy w przygotowaniu, wystarczy chwila cierpliwości na tężenie żelatyny. Zostawiam Was z przepisem :-)

 

Składniki:
⦁    1 kg sera twarogowego w kubełku 
⦁    300 g truskawek (świeżych lub mrożonych)
⦁    około 2-3 łyżki cukru pudru
⦁    opakowanie żelatyny rozpuszczone w 50 ml wody
⦁    opakowanie biszkoptów wrocławskich
⦁    owoce do dekoracji (świeże lub mrożone)

 

Wykonanie:
Truskawki miksujemy blenderem na jednolitą masę. Dodajemy do sera, wsypujemy cukier, mieszamy. Żelatynę rozpuszczamy w 50 ml gorącej wody, studzimy, a następnie łączymy z truskawkową masą serową. 
Biszkopty wykładamy na dno tortownicy, wylewamy tężejącą masę truskawkową, wstawiamy do lodówki na około 1-2 godziny do całkowitego stężenia (można użyć dwóch tortownic o różnych rozmiarach, a po stężeniu mas ułożyć jeden na drugim). Dekorujemy owocami.

 


*przepis powstał na zlecenie marki MAMUT S.A.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz